2007-06-09

Plusgirot upphör inom kort

I arbetet med att byta till vårt nya bolag, Trådlöst i Sverige, har Nordea bestämt sig för att bråka. De vägrar låta oss öppna ett Plusgiro! Efter fem förfrågningar och lika många snorkiga intetsägande svar från deras så kallade kundtjänst fick vi reda på sanningen. Det handlar om en övertrassering för snart tre år sedan på den svindlande summan 0.75 kr. Ja, du läste rätt! Sjuttiofem öre handlar det om. Och inte på bolaget som sådant utan på en delägare. Dessutom var det Plusgirot som själva skapade underskottet genom att dra räntor.

Nu får Nordea behålla sitt Plusgiro för sig själva och våra kunder får hålla till godo med Bankgiro, bankkonto och Payson. Vi står knappast ensamma i vårt val att inte avända oss av Nordea. Vägverket slutade för några år sedan att sluta trycka postgirot på inbetalningskortet och Kristianstad kommun avslutade efter enbart tre år med banken. De kunde stannat kvar i två år till men valde att avbryta. Det gör man inte om man är nöjd! Varje vecka får vi meddelande från våra leverantörer som liksom vi säger att deras Plusgiro är borta. Och deras IT-support är väl inte mycket bättre tycker Peter Sjölander.

Hoppsan, men nu tappade de tre kunder. Kanske fler? För du ska väl också avsluta det? Om inte annat för att de är dyra och dåliga. Så ni som vant er vid vårt Plusgiro, tyvärr, nu försvinner det.

Andra om ,

Inga kommentarer: